Facebook Instagram YouTube
Zupa krem z cukinii i ciecierzycy
Wróć do listy przepisów

Zupa krem z cukinii i ciecierzycy

Zupa krem z cukinii i ciecierzycy

Składniki:
– 3 nieduże cukinie (około 1 kg)
– 100 g ciecierzycy lub 200 g już gotowej ciecierzycy z puszki
– 1 duża cebula
– 3 ząbki czosnku
– 100 g białej części pora
– 100 g masła
– olej rzepakowy , sól, pieprz, gałka muszkatałowa
– 100 ml śmietana 30%
– pestki dyni
– zielony groszek świeży lub mrożony
– Ziarna soligrano ( trzeba wpisać te co są na zdjęciu)

Cukinię obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i por obieramy i siekamy w kostkę. Ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Go wysokiego garnka wrzucamy masło 1:1 z olejem cebulę i por. Smażymy przez 3 następnie dorzucamy pokrojona cukinię i dusimy kolejne 10 minut. Kolejno dorzucamy ciecierzycę i zalewamy 1 litrem gorącej wody. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej zupy. Wciskamy przez praskę 3 ząbki czosnku i dodajemy śmietanę. Gotujemy jeszcze 2 minuty i zdejmujemy z ognia. Zielony groszek podsmażamy na odrobinie masła, solimy do smaku.
Zupę po nalaniu w talerze posypujemy pestkami dyni, gorącym groszkiem i zbożami Soligrano.

Sprawdź również inne przepisy

Kontakt

Chcesz wiedzieć więcej o produktach Soligrano l’Apetite, podzielić się swoimi sugestiami lub nawiązać współpracę?
Zapraszamy do kontaktu!

 

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

 

tel.: +48 43 655 51 11
e-mail: kontakt@soligrano.pl

 

www.soligrano.pl

Poznaj również inne nasze marki